Zomer- en winterkleding

Met deze regelingen kun je één keer per jaar een pakket zomer- en een pakket winterkleding aanschaffen ter waarde van respectievelijk maximaal 150 euro en maximaal 200 euro. Deze regeling geldt per kind en is bedoeld voor kinderen van 4 tot 18 jaar. Deze regeling kan zowel gebruikt worden in natura als via declaraties.

Wat krijg ik vergoed?
Kosten die via deze regeling vergoed worden, zijn die voor kleding, jassen en schoenen. Kosten voor spullen zoals een zonnebril, pet of zwemkleding worden niet via deze regeling vergoed.  

Beschikbaarheid budget
Je kunt de budgetten voor zomer- en winterkleding het hele jaar door aanvragen, maar niet het hele jaar door gebruiken. In de zomer koop je meestal geen winterjas en als het vriest liggen er weinig t-shirts in de winkel. Hieronder zie je wanneer je de budgetten kunt gebruiken. In die periode kun je boekingen plaatsen en deze verzilveren, of jouw declaratie indienen.

Budget Beschikbaarheid
Zomerkleding t.w.v. € 150,-     01 januari 2018 t/m 01 september 2018
Winterkleding t.w.v. € 200,-     01 september 2018 t/m 31 december 2018


VOORBEELD: Je dient in maart het aanvraagformulier voor zomer- en winterkleding in. Als jouw aanvraag wordt goedgekeurd, kun je nog t/m 1 september zomerkleding aanschaffen. Voor het aanschaffen van winterkleding moet je wachten tot het 1 september is, waarna je dat budget nog tot het eind van het jaar kunt gebruiken. Je kunt dan geen zomerkleding meer aanschaffen.

Hoe werkt het?
Tot 16 mei 2018 was dit een Extra regeling, waarbij je een bewijsstuk van je tussenpersoon (ingevuld formulier) nodig had om aanspraak te kunnen maken op het budget. Het is nu zo dat deze regeling voor iedereen binnen de leeftijdscategorie automatisch wordt toegekend. Je hoeft dus geen formulier meer in te leveren. Heb je hier vragen over? Neem dan contact met ons op.

Bekijk hier het complete aanbod van Kindpakket Veenendaal.