Sporten met Kindpakket Veenendaal

Binnen Kindpakket Veenendaal kunnen kinderen sporten door het Jeugd Sport Fonds. Jeugd Sport Fonds is een aangesloten partner die zelf de uitvoering verzorgt voor haar eigen activiteiten. Hieronder vind je de spelregels van het Jeugd Sport Fonds en lees je wanneer je recht hebt op hulp op het gebied van sport.

Bekijk hier het complete aanbod van Kindpakket Veenendaal.

Hoe werkt sporten via Jeugdsportfonds Veenendaal?
Alle kinderen in provincie Utrecht moeten kunnen sporten, niemand buitenspel! Vaak betalen ouders de sportactiviteiten van hun kind, maar als dat financieel niet mogelijk is, probeert het Jeugdsportfonds Utrecht bij te springen.Wij zorgen ervoor dat kinderen die graag willen sporten, lid kunnen worden van een sportvereniging. Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie en eventuele sportkleding/attributen tot een maximaal bedrag van € 225,- per jaar. Mocht er na het betalen van de contributie geld over zijn van deze € 225,-, dan is het mogelijk om voor het resterende bedrag (maximaal € 100,-) sportkleding/attributen te vergoeden. Het Jeugdsportfonds vergoedt rechtstreeks de contributie en stort op rekening van de sportvereniging. Dit betekent, dat als er geld over is van de € 225,-, er geen recht is op een resterend bedrag. Eén aanvraag is voor een periode van 1 jaar, niet korter en niet langer. In dit jaar is er dus geen mogelijkheid om een nieuwe aanvraag in te dienen.

Spelregels
Om het Jeugdsportfonds goed in de praktijk tot uitvoer te brengen, zijn er enkele spelregels van toepassing. Je vindt de spelregels hier. Bekijk ook de ouderkaart voor het Jeugdsportfonds voor meer informatie.

Er is een aanvraag voor mij gedaan, en nu?
Zodra de binnengekomen aanvraag in behandeling is genomen door de backoffice van het Jeugdsportfonds, wordt er naar gestreefd binnen drie weken de aanvraag af te handelen. De status van de aanvraag kan door de intermediair worden bekeken in het digitale aanvraagsysteem. Wanneer de aanvraag compleet én geactiveerd is door het Jeugdsportfonds, wordt er naar gestreefd binnen drie weken na ontvangst van de factuur van de sportvereniging te betalen.

Contact
Contactgegevens Jeugdsportfonds provincie Utrecht