Huiswerkbegeleiding

Met deze declaratieregeling kun je huiswerkbegeleiding laten vergoeden. Deze regeling kan je één keer per jaar aanvragen en gebruiken. Daarvoor heb je een bewijs van jouw school nodig. Deze regeling geldt per kind en is bedoeld voor kinderen (van 12 tot 18 jaar) die naar de middelbare school gaan.

Wat krijg ik vergoed?

Inkomen Vergoeding Maximum maandbedrag Maximum jaarbedrag
110% van de bijstandsnorm 100% van de kosten € 250 € 3.000
120% van de bijstandsnorm 75% van de kosten € 190 € 2.280
130% van de bijstandsnorm 50% van de kosten € 125 € 1.500


Je hoeft de kosten voor huiswerkbegeleiding niet per se in één keer te declareren, dat mag ook per maand.

Bewijs van jouw school
Om gebruik te kunnen maken van deze regeling, heb je een bewijs van jouw school nodig. Niet iedereen met een kindpakket kan automatisch huiswerkbegeleiding krijgen. Zo zorgen we ervoor dat de huiswerkbegeleiding beschikbaar is voor de kinderen die het het hardst nodig hebben. Onderaan deze pagina kun je een aanvraagformulier downloaden. Print deze uit en laat deze invullen bij jou op school. Vraag bijvoorbeeld bij de leerlingenadministratie wie je hiermee kan helpen. Hieronder staat in stappen uitgelegd hoe het werkt. Let op, de aanbieder van de huiswerkbegeleiding mag/kan dit formulier niet voor jou invullen.


Hoe kan ik gebruik maken van deze regeling?

1. Download het aanvraagformulier en print het uit.
2. Vul het aanvraagformulier in en laat het ondertekenen door jouw tussenpersoon. 
3. Scan het ingevulde formulier in. 
4. Log in op de website van Kindpakket Veenendaal en ga naar "Mijn overzicht".
5. Upload het ingevulde formulier onder de knop "Extra regeling".

Je aanvraag voor deze regeling wordt dan door ons in behandeling genomen. Als jij inderdaad recht hebt op deze regeling, krijg je vanzelf bericht van ons zodra je de regeling kunt gaan gebruiken.

Hoe kan ik de facturen declareren?

De facturen kunnen per maand worden gedeclarareerd via "mijn omgeving". LET OP! De factuur moet per maand, per declaratie worden ingediend. Het is niet mogelijk om een declaratie in te dienen boven de maximale vergoeding van € 250,00 per maand. U kunt ook een boeking plaatsen bij een van de aangesloten begeleidingsintituten.

Bekijk hier het complete aanbod van Kindpakket Veenendaal.