Hoe werkt het gebruik van Kindpakket Veenendaal?

 


1. Gebruik maken van regelingen in natura/via de webshop

Stap 1: Vraag het Kindpakket aan voor je kind(eren) of vraag je ouder of voogd om het kindpakket voor jou aan te vragen. Een aanvraag doe je hier.

Stap 2: Bij de goedkeuring van de aanvraag ontvang je inloggegevens voor jouw persoonlijke online omgeving binnen Kindpakket Veenendaal. Inloggen doe je op deze pagina. Kinderen van 12 jaar of ouder kunnen met hun eigen gegevens inloggen en zelfstandig regelingen aanvragen/boeken.

Stap 3: Kies de regeling die jij wilt gebruiken. Kies eerst een hoofdcategorie, kies vervolgens een regeling of activiteit en kies als laatste de aanbieder. Dat kan je hier doen. Kinderen van 12 jaar of ouder kunnen zelf regelingen aanvragen/boeken. De ouder/voogd krijgt altijd bericht en zijn/haar goedkeuring wordt gevraagd om de boeking definitief te maken.

Meer informatie over alle regelingen en activiteiten vind je hier.

Stap 4: Wil je een artikel (zoals een rekenmachine, computer of kleding) bestellen? Selecteer bij jouw aanbieder naar keuze de aanbieding waar je gebruik van wilt maken. Je ontvangt per e-mail bericht over jouw boeking. Let op, omdat je boeking niet bij alle aanbieders automatisch wordt goedgekeurd, kan het soms even duren voordat je de bevestiging krijgt. Ben je 12 jaar of ouder en wil je zelf een boeking plaatsen? Dan moet jouw ouder/voogd altijd akkoord geven om de boeking definitief te maken. Je kunt de status van jouw boeking altijd bekijken in jouw persoonlijke account.

Stap 5: Print de bevestiging uit en neem deze mee naar de winkel van de door jou gekozen aanbieder. Alleen op vertoon van dit bewijs in combinatie met een legitimatiebewijs (rijbewijs, paspoort of identiteitskaart) kun jij je bestelling ophalen. Heb je geen printer? Je mag de bevestiging ook op je telefoon laten zien.


2. Gebruik maken van regelingen via een declaratie

Je kunt binnen het Kindpakket ook gebruik maken van regelingen via de declaratiemogelijkheid. Sommige regelingen, zoals de huiswerkbegeleiding en kledingpakket zijn bovendien alleen als declaratieregeling beschikbaar. Dat betekent dat je eerst zelf een aankoop doet en de kosten als het ware zelf voorschiet. Dat mag een aankoop zijn bij één van de aangesloten aanbieders, maar ook bij een winkel die niet bij ons bekend is. Vervolgens dien je via de uploadmogelijkheid in jouw persoonlijke account ('Declaratie indienen') je betalingsbewijs (kassabon of factuur) in. Als jouw declaratie wordt goedgekeurd, maken wij het bedrag naar jou over. Let op, alleen een ouder/voogd kan in zijn/haar account een declaratie indienen, kinderen kunnen dat zelf niet.